RSS

Monthly Archives: September 2005

YourJourneyTerminatesHere

Ola moi fwensi fwensi… See this poster down there? Tonite, 7:35pm, bersamaan hari Rabu hari wayang murah hehe, we’re going to witness another movie yg so gruesome (Faye, this quotes from u tau), and sgt horror i think even u Jerry (who hef so much free time to read my blog) will scream to de top of his lungs! :)). But guys… i dun wanna goooooooooooooo….. (eheheheheheheh..). “Your Journey Terminates Here”? Yeah right..
Last nite i went to my bro’s house, for dinner, only to find myself being punished dengan arrogant remarks on his new car! Chis chis! Macam laa Beemer 3 Series ke.. best gak.. ni Gen2 je.. I’ve had enuff of Gen2 oredi ;)). Ekceli mmg dah tgk dari hari tu lg, tp die punye eksen… hui… saangat manyak woo… Sesampai umah die, aku kompius laa apesal bukak je pintu umah die ni. Masok masok, tgk my bro tgh temenung ke luar.. tgk KETE!! Marahnye.. n Ciciq bgtau, mmg mcm tu la perangai die, bgn gi keje pon awal, tak bagi Ciciq balek ngan teksi lagi, soh tunggu die amek.. ewah ewah.. Lepas dinner tu, kitorg lounging2 la kan, tetibe die kuarkan user manual laa, pastu kuarkan ayat “eh kete ke ape tu parking kat bawah tu??” sambel tunjuk2 kat kete aku, and “Captor ni tau Captor” and “eh… kunci hang awat lagu tu?” –> siot x abg aku… :-w. Huwaa…. stressnye… Bak kate Ciciq, “Ha bersedie la ko kene seksa mlm ni”. Ergh! And ini conversation chat aku td ngan Adi:

adi (9/21/2005 12:49:52 PM): …..nak dengar cerita baru dak?
ally_melody (9/21/2005 12:50:01 PM): hah apa??
adi (9/21/2005 12:50:15 PM): aku ada GEN-2
ally_melody (9/21/2005 12:50:18 PM): hek eleh…

Huwaa…. :(( Trus aku pon mengekskiuskan diri, seb baek la ade kawan ajak kuar minom2. Kalo x, it’s either aku pensan semlm, or MC la hari ni sbb demam Gen2. Kekekeke..
Balek umah, went out with my fren, naek motor!! :-SS. Seb baek laaa minom kat Suzie’s je, dekat. Takde la aku menjerit2 (eheheheh.. xde xde. x jerit :P). Aku mmg sgt sgt sgt maleh laa kalo nak naek motor sebenarnye. It runs back around mase aku skolah lagi. Mase tu biase la kan, ade kakak2 senior nak p memane naek motor je. Aku pon naek la jengjengjeng.. Tgh nak isik minyak tu, p turun side salah, appa lagi.. betis kene ekzos la kan.. (seb baek semlm selamat). The second time round ngan member pon kene gak cemtu chis! Mane laa nak ingat.. Diorg ni kene laa buat motor yang ade kaver ekzos boleh x??
Ala… berite terbaru.. ade meeting pukol nam.. Tetibe rasa cam x sempat nak tgk je Creep ni.. hehe..

Another berite terbaru – No Creep tonite.

 
Leave a comment

Posted by on September 21, 2005 in Uncategorized

 

ICareButI’mRestless

Wuuhuhuuu.. Wahahaaa… Eheheh.. edi gile. Lamenye rase x lepak opis tp xde keje or pretend xde keje n xde org kat opis n de day’s getting dark n aku stil x buat keje n de internet’s still up! :P. A serene feeling.. *nad. aku xmo ko kate ape2 sbb ko kene p outstation (pointless tp saje :P). Huwaa… Nad.. sampek ati ko p luxemberg yg i hate to spell correctly n hate to find de place in de map. huhuuu.. Susah laaa nak pk nak mintak ape sbb xtau ape ade.. Mane bley ini macham.. (ape laa si along ni dok men’sudoku’kan diri nih. x paham sunggoh ape yg best. isyisyisy. hate to be de brainiless fren laa but ar… WHAT is dat??)
Last week, hari Rabu. Kitorg bebdk opis pg tgk Red Eye. I’ve always wanted to watch it in de first place, tp got several bad reviews and mcm sgt x enthusiastic nak tgk due to these remarks. Hmph. Ni lah salah satu analogy macam when u say u cannot judge a book by it’s cover. I dunno, sape x tgk lg tgk la but i think it’s worth watching la, and it was more fun sbb on dat day kitorg seems like a liiitle bit extra feel-gud hormones going on, alhamdulillah nothing hepen sampai la blk. Usually kan diorg kate kalo hepi2 sgt time ni, ha satgi nanges la tuh. Uisy. Seb baek ok. Once in a while, it’s nice to just let go and hef fun. No point in being serious all de time cos de problem will still be a problem. I get my own moody moods sometimes, but sometimes it takes time and certain ppl to make my day :D. Ekceli aku baru blk tgk cite Charlie and the Chocolate Factory (yes, i know.. baru nak tgk..). Err.. Nak honest point of view ke? TakbestTakbestTakbest! Sweet, but typical, and ape ni.. lagu2 for every child eliminated?? Haiyyaa… Tak sessuai.. I watched de making, and mmg laa.. amazed ngan de making die.. how they find de correct texture for the chocolate waterfall and river etc. Alah.. tp biase la kan all these movie technologies. Regardless how out-of-the-world methods you’re doing, if de movie turns out to be like crap, then it will la. *sori willy..
Last 2 weeks has witnessed me searching for Alanis Morisette’s Jagged Little Pill album cos aku i thought mine yg dulu has gone missing. Imagine how dedicated i was, searching from town to town (ewah over la tuh). Takde laa.. searching from OU to Curve to IKANO to Ampang to Keramat to Setiawangsa to Pertama Complex in my asthmatic and tonsil conditions; imagine how many i’ve spent for parkings and unnecessary shoppings due to tak jumpe punye pasal (alah.. pepaham la kan.. :P). Even ade yg offer nak carikkan pon aku xmo. Belagak nih. Nak carik sdiri konon. Finally, aku almost give up, and tepakse gak mintak tlg sbb rasenye dah x sanggop and my batok was killing me and killing ppl surrounding me hehe. At this point of giving up, aku beli gak yg Jagged Little Pill tp de acoustic version which is TOTALLY x best langsong!! :(( Nite came, i went out for dinner, gi amek my fren, die kate die x jumpe wat i want, but die bought cassette yg lain (mase ni, dlm ati, aku dah “no… why… huhuuu…”). Aku pon amek la plastic tu.. *tsktsk.. flipped it open, tarek kuar, expecting to see wat i imagined, and suddenly dis white cover came out, with alanis looking up, and it’s green kat bawah,.. and it’s JAGGED LITTLE PILL!!!!!!!! Wahahahahahahahaahahahaha!!! edi gile lagi!!! heheehehehehehehehehehe.. Can u guys imagine HOW i felt day nite??? Rase yg sgt puas dan aku menjerit dan sgt gembire x terkate dan sgt “ohmyGod!!”. Wow.. rasenye dis is de first time i get wat i reali reali want and bukan want just like dat, i searched high and lows for it! Huisy.. rase cem dpt Nissan Murano punye feelings lah! And to make it sweeter, i got it for free!! Tengkiu tengkiu muahs muahs!!! Hmm.. maybe die bg sbb aku sgt pathetic carik cem org gile, n rupenye die found it in de first kedai die masok, kat low yatt (low yatt eh? ke BB? memane la area tu). Haha.. mlm tu for de first time i didn’t rush blk, no speeding yg malampau2 happened cos i was enjoying my little cassette.. aaah… but i hef to speed la once in a while cos i noticed yg bile tgh2 mlm usually lelaki on de road akan jadik scarier and x pasal2 diorg boleh hog kite as if kite langgar die td ke ape ke. Usually kalo diorg hog when i was in de kura2 lane, i’ll just slow down lagi dan lagi sampai diorg rase pointless nak hog n trus potong. Tp kekadang takot gak kalo la tetibe die saje nak langgar n soh kite benti tepi pastu rompak pastu bakar kite pastu buang dlm longkang.. *noooo…. 😥 Hehe. Apelah yg aku merapek ni kan. Chow.. 😉

Shot of Laughter – Sugar Ray
I see that life is just a dream that we chase after
It’s not exactly what it seems
I’d like to buy the world another shot of laughter
And buy my friends another drink 😀
 
Leave a comment

Posted by on September 11, 2005 in Uncategorized