RSS

Monthly Archives: November 2005

WhenWillISeeYouAgain

WLV 1081

Chantek x nombor itu kawan2..? ;)). Pagi tadi on the way datang keje aku racing ngan kete ni. Konon la racing, padehal die kasik chance tgk aku tehegeh2 kat tgh jln. Tajuk kete: Nissan Sentra itam. Sugoiii….! Pertama kali terjumpe mase nak tag touch-n-go kat elevated highway (a.k.a AKLEH bg org2 mcm Faridzman :P). Mase tu aku tau balance kad tu ade dlm rm2.50. Cukop la tu sampai opis. Nak masok reload nye lane dah terlepas, kang tereksiden sia2 je. Anyway, mase approaching booth tu, aku tgk2 la org blakang ad eke x.. ye la.. nnt sure org blakang tau nye la balance aku singgit! Malu la begini.. Mula2 clear, hepi dah ni aku, blakang, mamat ni tetibe ade kat blakang… alahai.. Lepas tag, smpt la kan aku tgk.. hehe. Adelah kehenseman la jugak kan… :”). Eheheh.. err.. malu gak la sbb display yg tulih singgit tu x padam2 mase kete die approach. Damn damn. Dgn malu nye aku pon sepid le x hengat dunie. Mule2 die overtake, ye la kan.. Sentra.. huhuu.. pastu mase turun jln sblm naek semantan tu apetah (mane la aku nak hengat nama2 jln nih. Maleh) die tersilap masok awal sblm lori, aku pangkah time nak dkt naek semantan dah. Tindakan berani sbb xmo malu. Tp kalo dah xleh masok ngat aku straight je lalu hartamas sume kasik kene 2 hengget, kasik kaver malu. Tp sbb bejaye la kan.. (riak riak).
Pastu naek semantan, die silap masok blakang org yg tak-lambat-pegi-keje-lalu-bawak-dgn-sesukenye. Ape2 tah la saaampai la sampai tol singgit kat sprint tu… Disebabkan aku dah nampak die blakang aku, dgn berbekalkan pengetahuan bahawesenye touch-n-go aku tinggal singgit di mane kalo tag kali ni sure nampak balance kosong, aku pon p la masok area tunai.. Tak mungkin possibility nye kot2 balance tu nampak seakan2 100.00 ke kan? Best gak kalo gitu.. Malangnye selepas itu, itu Sentra sudah kasik potong sama ini kereta kici.. huwawau.. hehe.. Die masok p SS2.. hehe. Eheheh.. tahapekan cite. Biarlah. Nak cite gak. Ini saya punya blog, saya punya crita kasik suka hati mau crita.. kekekeke ;))
Hah! Last week kete kici aku buat hal alarm. Mmg pagi tu tekejut sbb alarm tu tetekan sepanjang mlm. So paginye tu dah xtau nak call sape, aku call la Adi since opis die dkt je. Die dtg la dgn anak die.. Die x byk ckp ngat sbb die gak suggest aku tukar bateri remote kete tu. Aku pon ape nye terer, x tanye org len jugak whether mende ni mmg rosak remote ke ape. Terus la si Adi bawak p kedai kunci, tp sblm tu singgah opis die amek member die, tah ke manetah diorg nak pg. Adelah jugak kechomelan itu member.. kekeke. (Edi! Shadap!).
Ok, dah lepas siap tukar ‘motherboard’ remote tu setelah diperdaye oleh apek kunci tu, kitorg pon p la kat kete aku.. Aku dah siap gembire ni, tgk2 bile tekan x jdk jugak.. seb baek Adi x blah lg. So member die ngan die pon turun la p tgk (konon terer). Anak sedare aku pon sebok2 jugak meninjau. No choice tp to bukak kasik bebunyik and switch off button alarm kat dlm. Mase nak bukak kunchi tu, Adi siap “Tepi! Tepi” kat anak die. Mcm laaa kete tu nak meletop.. :-w. Dah lepas bukak je, kelam kabot la si member Adi ni merabe segale ceruk nak turn off alarm (harap aku jgn harap la kan.. spesies Adi gak.. adek beradek la katekan hehe.). Ade ke member die p tekan2 microfon yg kat stering tu, hazard light la, merate2! Yg Adi ni pulak tanye aku mane manual. Aku tarek la compartment bawah kete, ingatkan simpan kat situ.. sempat lg Adi kecik2kan kete aku yg kechik tu “O… Rizal! Kete ni ade laci siot..”. Hek eleh.. :-w. Dah x reti, nak perli2 pulak. Ntah ape dicariknye dlm manual tu hapetah, last2 aku call la Jas wahahaha. Kalo aku call awal2 x payah le aku witness kekecohan td. Dah settle satu hal.. skang aku tgh tunggu bile free nak p tgk blk ape laa problem ko ni kete oi…
Aiseh, nak balek la. Nnt cite lain. Mmwahhs!

 
Leave a comment

Posted by on November 21, 2005 in Uncategorized

 

HereByMe

Hai kawan2… 😀
Lama kan x update blog. Things are kinda messed up: my life, my health, my job. Hehe. Mase raye hari tu mcm biase la, tp sgt gamat dgn adenye Adi. After 10 years, balek gak abg aku nih. Balek dgn belagak kekeke. Tp org x heran ngat dienye belagak sbb kalo die xde gen2 pon die belagak gak. Isy, kompius. Saket hati dan jantung memikir :P. Adi ni gile mkn nasik lemak kolej. Kalo korg pg Alor Setar, there’s this one kedai dekat Kolej Sultan Abdul Hamid, nama ape tah x ingat, tp die nye nasik lemak dikire best la by org2 mcm abg aku nih. Nasik lemak mamak, kuah die mcm candu, lepas makan mcm ko nak lagi pastu siap terlentok ngantok lg. That’s what happen to Adi. So tiap kali aku balek Kedah, sure die nak pesan nye, tp slalu kene maki je la kan ngan aku kan kalo aku balek ngan bas/kete. Ye la.. ade ke pesan nasik lemak yg org kene beli pagi n drive thru 4,5 hours of journey semate2 nak bg kat die?? Jgn harap! Basi laa… Kalo balek naek flight boleh lah. Itu pon aku x layan gak. :))
Anyway, kitorg balek malam raye – aku ngan Man. X best ngat drive sbb tersekat2, maklum laa.. ops sikap. Dah la tu, aku bawak co-driver yang bukan sahaje tdo di dalam perjalanan, tp bile die x tdo kejap2 “epp… 110..”. ergh! Hehe. Balek konvoi ngan Adi. So expected la kan ayat2 seperti “Laa… aku sempat singgah buang2 sampah ape sume korg baru sampai kat tempat ni?” :-w belagaknye qao, abang….
Sampai Alor Setar around 9pm cemtu. Pastu hantar Man kat Perlis. Reason aku singgah Alor Setar dlu sbb Adi x ingat jln bile dah kuar tol. Blakang, bile kuar je tol die sped off sbb die baru perasan jln. Buang mase dan tenage aku btol la die niiii…. Seb baek la Ciciq teman aku ngantor nye si Man ni.. kitorg balek almost midnite and de highway tu mmg gelap. Nampak ngat x Perlis ni mcm xde org je tingin nak ddk kan Man kan?? ;)) On the way back tu kitorg lalu la istana Perlis. Jalan smooth je, then tibe2 tebabo la bunyik apetah, and then kete mcm slow2 down kelam kabot sume. Kitorg ni dah gelabah dah dok ingat ade rusuhan ke jepon serang ke Thailand serang ke. Rupenye sume kete2 tu nak benti kat tepi nak tgk mercun!! Hek eleh.. siap benti tabik hormat lagi la pulak… seb baek laa aku x langgar kete korg sekor2 memalam raye nih! Dahsat gak celebration diorg nih.
Kitorg balek KL hari Ahad. Xde la lama ngat pon beraye. Belasah lah.. dah semaken “season” ni rase mcm kurang festive joy ;)). Mule2 mmg ingat nak balek hari Sabtu. Sbb konon2 nak elakkan jam yg pasti, tp kitorg biarkan Adi balek dlu, nak tgk ape jdk. Ahaha.. padan muke… mmg jam dgn sesunggohnye.. Come Sunday, rupe2nye jam die lagi terok. Sampai kat Behrang, kitorg decided lalu jalan dalam. Hah berangan lah. Jalan dalam dah la satu jalan. Dah la tu, kiri kana either utan or umah2 org, lagi laaaa serabot kepale huwaa… ‘Pandai’nye kitorg.. Mcm2 aksi telah kulakukan. Begadoh ngan kete, begadoh ngan tepik lite, tp yg paleng best, gadoh ngan lori Petronas. Mulai dari hari ini, saye dengan rasminye memboikot Petronas, dan saye tidak sekali2 akan membenarkan bahan mentahnye mengalir di dalam kenderaan saye :P. Masih terngiang2 honk nye yg memecah kesunyian alam jam :)). Teruk la you uncle.. kekeke.
Kitorg kuar kat exit yg die tulih situ Batu Caves. Dah nampak tu, mmg kitorg gembire gile la.. ingatkan dah nak sampai, sbb nampak la mcm nak sampai kan.. hah berangan lah.. Punye lah ikot jln tu ngan die nye jalan cem Cameron, pastu naek bukit pastu turun bukit pastu naek plak, sampaikan one stage tu.. “Man.. aku rase kite dah nak naek genting highlands lah..” =)) gila gilaaaa…!!! Waahaahahaha… de journey yg mcm Cameron tu mmg lama, sampai laaa kitorg sampai kat satu tmpt ni nampak laa civilization, bergembirelah kitorg ni yay yay, blakang, tgk2 x kenal lak tmpt. Aku, biase lah kan. Mane laaa aku ingat jln2 ni. Nak tembak teka jln ape pon x reti. Tp setelah berjaye dgn instinct Man yg best, akhirnya kitorg kuar MRR2. Mase tu aku sepid x hengat dunia laa.. regardless pakcik polis nak saman ke ape, cannot tahan anymore, pinggang dah saket gile. Sampai2 umah, mau patah pinggang – been sitting in the car for almost 10 hours ko perasan x Man??? Turun kete pon mcm org tua dah terbongkok2. Ayoyo… mau kasik mati la skali2 nak balek beraye…
But it was sweet la balek kampong.. sbb ko xyah pk psl ape2. No relationship matter nak pk, xde keje bugging. And sume org pon xde tanye dah psl kawen2. Ahahaha.. nampak ngat xde potensi.
:’) an answer to testimonial from Along:

See What You All Don’t Know About Him

Is I Can’t Let Him Go Because He Needs Me

It Ain’t Really Him, It’s Stress From His Job

And I Ain’t Making It Easy

I Know You See Him Bugging On Me Sometimes

But I Know Deep Inside He Don’t Mean It

It Gets Hard Sometimes

But I Need My Man

I Don’t Think Y’all Understand

I’m Telling You

For sume org yg dah gave lots of advice to me on this specific subject of matter, it’s not that aku xnak dengar. I do. I am. I will, and am gathering all the strength and stupid excuses I have to get over with it. Just bear with me ya. Susah nyeee…. But anyway, love y’all :’).

 
Leave a comment

Posted by on November 15, 2005 in Uncategorized