RSS

Monthly Archives: November 2006

Immortality.It’sYours.TakeIt!

oh abg achilles. ahahaha. i am pathetic, i know, sbb aku baru tgk cite ni semlm. lepak umah mcjar ngan along, masak2 for dinner, pehtu nganga cite nih kat hbo. ekceli dlu2 x tingin, sbb mcm x suke eric bana tu = x suke hulk hogan. walaupon brad pitt ade, eric overshadows it. tahapehape. rupenye watak eric bana dlm ni mmg best. tp yg x behnye sbb die jdk abg kepade paris yg gile chinte. gile. dah gile, kalo x nyusahkan org xpe gak. ni beribu2 org trojan mati sbb die bwk lari helen of sparta. berangan tukar jadik helen of troy. bapaknye pon satu, anak bawak larik bini org pon kasik. gile ke. dah lah si paris tu lawan pon x reti. nak harap gak abg die hector yg gagah perkasa tu :”>. but anyway, this muvi.. ermm.. leaving me depressed laaaa.. huwaa…. reasons:

  • achilles mati
  • achilles mati kene panah si paris (orlando bloom yg so white n x best tuh)
  • achilles mati x smpt berchinte dgn briseis yg chomel tu
  • hector mati
  • hector mati achilles bunoh
  • hector mati pehtu kene seret dgn kejamnye oleh achilles
  • troy hanchor sbb paris gile chinte

cite ni byk tunjuk kehebatan org2 dlu berperang. achilles (:”>) nye style mesti ade lompat sket pehtu tikam. aaahh…. ensem… (akakaka). hector lawan bersunggoh2 skills die. paris? hmph. toksah cite la kan. aku rase commanders dlu lg power rangers kan. siap leh pk nak buat kuda besar konon2 mcm tmpt sembah, tp ekceli they fit in the spartans, n dgn cara tu je lah diorg leh masok the walls of troy yg sememangnye indestructable dr luar. apelaah xde kuar cite ni dlu2.. kalo x, sure aku dah score sejarah dgn kaler terbang punye lah! :”>. hehe. betapa engrossed nye aku tgk cite ni semlm.

on the whole, what shall i say.. hmm… x gune punye paris! akakaka. begitulah aku dan along di umah mcjar. God, it’s depressing! Tapi brad pitt tetapi hensem –> ni faye soh tulih. hehe.

ni satu lagi kesah erdy yg sedey. aku x habeh2 lagi baca da vinci code. the last time dpt buku tu, pinjam from jerry, was like months ago. last 2 weeks, i was at the part di mane langdon ngan sophie x kuar2 lg dr the louvre. akaka. tp hari ni diorg dah kuar dah, n skang tgh beradventure ngan teabing. mmg menarek, sampai aku terlupe yg i was reading a fiction. extended imagination. guess what will happen if we produce this kind of films in mesia. 😉

aku ekceli br lepas abeh kasik qmo training. training utk bdk2 baru masok xybase. aku session last skali, along before aku. eheh. thanks to the HR portion yg panjang berjela selama 2 jam, kitorg nye session is barely within minutes :P. yg tak bestnye pulak, bln dpn, aku kene kasik presentation selama TIGA JAM dkt Asian Productivity Organization (APO) and MTCP Attachment program people! even the name itself pon susah aku nak gather, apetah lagi nak ngadap muke diorg! asean ppl?? gile ke…… aku kanak2 riang lagiiiii… huwaaa… tsktsk. if i am among the ppl yg tiade mercy, mmg aku dah resign 24 hours beforehand. present dpn internal pon dah terketar2. aiyyekkk…

sambong keje… daaa…. muahhs!!

 
2 Comments

Posted by on November 29, 2006 in Uncategorized

 

AreYouWatchingClosely?

hari ni bdei awin. hepi bdei awin :). may you have more valid reasons to live. semoga bahagia2 hendaknye. eh. tu ucapan utk org kawen. errr… belasah lah ye win :P.
ari ni aku masok opis lps lunch. saket org pompuan :P. anyway, ekceli leh masok dlm lunch hour, tp bile pk kete tu dah lama x bercuci dgn satu lapisan tinted baru kaler kelabu champor tapak2 kaki kucing, so aku singgah dlu kat tmpt cuci kete kat umah. org2 yg cuci are burmese i guess. sbb ckp sesame diorg aku x paham. mcm aku tau la kan burmese ckp cemane. suke2 je buat conclusion.
sonok gak cuci kete bile tinggal kite je kete yg dicuci. barulah diorg kelebek segale sudut. siap ngan line2 tepi pintu pon diorg letak mende kasik kilat. aku tgk, tiap kali car wash ni bukak, mesti ade volvo xc90. lawa tuh. gelek kucing pon x terase. makes me wonder, kaye gak “expat2” nih. pehtu aku buat kire2. car wash tu xde le ramai ngat org dtg. champor kot2 la die bukak kedai mkn kat tepi tu skali, untung die, aku x rase kot sampai ke kete tu. hmm… ape kate aku bukak car wash gak. amek pompuan2 seksi pakai hotpants ngan tube je. hmm… menarek.. eheh.
sblm kuar umah td, mase jln pegi kete, i saw this one guy, quite berumor, keje angkot brg2 buangan kat dpn umah kot, he looked at me mcm nak rogol org je. scary. so aku buat donno n trus jln cepat2 pegi kete. pehtu masok kete je, aku tgk blakang, aku nampak member die tgh lepak kat sudut pokok2 besar, n die tgh mengkibas2 menghampar tikar nak dudok. sekilas aku tgk mcm kesian pulak. he looked very fatherly (xde kene mengene tp ntah, rase cemtu). membuatkan aku terase betape 1st impression matters huh.. tp x semestinye de 2nd impression i had was right ;).
n suddenli pagi td i missed my dad (eheh. pagi td je ke. kurang hasam punye anak :P). bile tgk ade pakcik2 tgh jln kat shpg complex tu kan, rase beh pulouk jln2 pehtu rase tingin nak beli plasma tb ke levi’s ke paleng cikai, leh siap “daddy, daddy, nak tu” je. pehtu sure aku kene “nak ni pelempang” punye jawapan akekeke. eheh. saye tujukan lagu hurt oleh christina aguilera utk bapak saye yg jauh di seberang, dgn ucapan… err… ::scratchscratch:: saaayang bapak :D. bley? akeke.
my latest crave: How to Save A Life – The Fray :D.

muahhs!

 
1 Comment

Posted by on November 23, 2006 in Uncategorized

 

DoesThatMakesMeCrazy..?

hola me chiquititas and chiccas and chinoiz (nyamnyam :P). eheh. aku lupe nak add laa insiden kat umah yati di mane org sume tgh rilek sembang2 mase tu, tetibe ade sorg budak nama erdy melompat2 kuar dr dapur. lompat2 n jerit nama along. along ngan macho nye masok tgk mendenye.. tetibe die pon lompat2 balek kuar smbl jerit “ko pangge aku buatpe??” =)) akakakaka. lipas terbang beb… mau terbang pinggan mangkok tuhh… akeke.
td tgh bace2 email, tetibe aku tercome across email dlm enginiiu (group engin UIA kitorg). ade balas2 email pasal satu article which was forwarded by my fren. aku tau niat member aku forward article is not to condemn malaysians, tp utk kasik kesedaran on what’s been going on kat mesia nih. article ni pasal ade satu mat saleh ni, michael backman. he’s a columnist n shall i say, wow on all his analytical stuff. wow bukan sbb aku bias n sokong the articles, tp sbb such bold critics yg selama ni were just raised setakat soksek2 antara mesians saje, and it remains there. i’d like to paste the article here, tp aku rase ramai antara korg akan scan thru n reject the parts yg korg x suke. instead, aku bagi link ni for u guys to analyze yerselves: www.michaelbackman.com.
in summary, article yg jadik debatan is pasal how mesian membelanjakan the taxpayers money towards stuff that will make ppl turn “huh??”. if u read on, that article of his mmg byk gile kondem mesia. some are true facts, tp some perlu dianalyze blk by us. sebagai contoh, bile die kate if asked the ppl on the streets of london, leh x diorg point to the map, mane mesia, only few could. being known for it’s high density of well-educated ppl di kota london, aku rase aku nak tanye balek die, which part of london yg ade these ignorant ppl? aku rase kite x lenyap dr map dlm geograpi tuh, unless diorg tu fail dat subject mcm aku. he mentioned that yg kite dok suke2 ingatkan org luar kenal mesia ni: “This is thanks to Malaysia’s tame media and the bravado of former prime minister Mahathir Mohamad. ” so kire cem we’ve been psyched to believe that mesia is famous di mata dunia. korg penah tgk kan cite… aaa.. nak bg tajok ni aku x bekenan nih.. x ingat tajok, tp cite yg ppl are fed into their minds with info of life yg been planned for them. so dlm otak die, kalo kate minah is isteri die, then minah lah isteri die. kesah ni, aku rase kite kene analyze lg.
yg menarek, is how he criticized pembinaan sports complex beratos juta kat london tu, dan the sending of our astronaut to space. dua2 topic ni ekceli mmg kite byk dgr mase sembg2 antara kawan2, antar abg2 kite smbl tgk bola, antara pakcik2 kite smbl tgk wallstreet, antara makcik2 kite smbl tgk hail amir nyanyi. eheh. tu makcik aku 😛 ::scratchscratch:: tp moralnye, sume ni diperbincangkan among mesians, tp xde pon yg berani nak suarakan sampai lah sampai ke tinge mereke yg sepatotnye mendengarnye. he got a point on that.
sports complex tu dikatakan utk olympics, supaye mesians dpt get used to the cold weather. tp nak watpe get used to kalo the olympics be held in summer? ka-ching.
pasal astronaut yg nak di send ke space tu. aritu member opis aku, pat mintak aku cadangan ape eksperimen nak dibuat kat outer space tu. die kene senaraikan, n kalo menang, kire ape reward tah dapat. pat kene senaraikan sbb he was one of the contenders mase ujian2 pemilihan astronaut2 nih. so aku kire mcm mesti idea2 gempak punye sume kan. aleh2, dpt tau, dat mesian astronaut will be going to bancuh teh tarik, main batu seremban, and do batik painting! some experiment huh….? ape yg kite dpt out of this ekceli? ::scratchscratch::
anyway, aku tamo komen byk, sbb aku x reti sgt. tp i will keep in mind yg kite leh bace comments n critics, tp jgn jdkan ia basis to hate our country. bace boleh, tp analyze kasi lebeh. we’re all educated ppl, so act like one ;).
p/s: alamak apesal aku rase ayat2 aku mcm bagooosss je ar? aiyyeekkk…. akeke. sukatilah ;)).

muahhs!

 
Leave a comment

Posted by on November 19, 2006 in Uncategorized

 

AloneAndStressed

akeke. tajok equivalent to alonestrez ;).
kelmaren kan bdei along kan. we had a potluck party kat umah yati. the cooking was fun. mereke2 yg tolong prepare was fun.
silap aku x pegi carik bhn utk masak awal2. so aku pegi ngan along lepas keje. hehe. apetah kan. pegi beli preparation utk the-supposed-to-be-surprised party along dgn along. nak wat cemane. kalo aku x bgtau kat die kate ade party, aci kerat kuku punyelah yg die akan nak balek awal lah, xde mood lah, nak balek tdo lah, nak balek basoh kete lah, nak balek basoh kucing lah ;)).
mule2 nak pegi tesco, since brg basah kat situ byk dan murah kan. belakang, si bedah bgtau yg jem kat situ. so kitorg berpindah ke jusco OU. syok2 amek, sampai kat kaunter, baru tingat yg nasik impit segere tu x beli lg. along nak pegi crk, tp smbl tgh kecoh2 kitorg kat kaunter tepon zah soh beli sume, tetibe budak kaunter tu nyampok.
kakak kaunter: ketupat segere tu xleh mkn dah. kerajaan tarek balek penjualan sbb die sebabkan kanser
aku: ah?? –> biase la kan aku blur. eheh.
along: ha aku penah dgr..
aku: ah? abeh tu? nak buat ape lontong nih?? nak mkn ngan ape?
along: xpe, mkn saje pon aku suke gak
aku: ooo.. ko suke eh. ha ok je lah
aku lagi dlm ati: ah??
akeke.
dah membeli belah kat jusco, tetibe aku tingat serai xde. singgah ler pulouk kitorg ni kat supermarket greenway ala giant kat centrepoint tu.. dah aku turun dr membeli, along tetibe kate nak p carik ais ngan ketupat tuh. die kate awin ckp: alah, skali skale.. hmm… :)).
sampai2, masak2, tp yg paleng lama masak is masakan along. ketupat segere. punyelah lama sampai nak balek br siap ;)). mule2 rebus ngan air biase, pehtu bed kasik cadangan bernas, rebus ngan air masak yg paneh mendidih dlm kettle, pehtu rebus atas api pulouk. tp stil x bejaye gak ketupat tu siap in time ngan kuah lontong ngan sambal siap. hehe. ni hasil die ;):
ni kuah lontong tu:


ni sambal tempe ngan ikan bilis:pehtu bed kuarkan kek sikrit resipi apple crumble cheese. looks scary, tp ok lah.. diorg belasah gak.

mkn2, sembang2, gosip2, sampai pensan. pehtu bakat2 terpendam menayang keunggulan mereke bermain king of fighters.
lps bosan, atas permintaan bdei girl, diorg pasang cite lock, stock and 2 smoking barrels. the original of snatch yg brad pitt belakon :”>. eheh. i was too engrossed ngan cite tu, sampai diorg yg mule2 terkelepek dpn tb balek pon byebye cemtu je. tp itu mlm, aku mimpi scaary gile. ala2 cite2 mobster ni lah. dlm cite tu, aku jdk org jahat. aku soh org pegi pkl abg aku budhi :)). nampak ngat dendam akekeke.

x byk gambar leh tayangkan kat sini sbb mcm sume je censored ;). later! muahhs!

 
3 Comments

Posted by on November 9, 2006 in Uncategorized

 

LemahLangkahkuMengejarmu

x kire. this personal matter aku nak blogkan jugak.
semlm i had a row. n sampai pagi ni, aku still rase kompius on kenape aku kene marah bcos of this.
situation is like dis:
there’s 2 ppl involved here: me and him. kelmaren aku ajak die dinner sbb sgt lapar lps keje. die ckp kenalah die kensel plan ngan member die. aku pon ha ok lah. x pk panjang pon sbb tgh lapar. tp dlm hati aku sgt terharu die leh kenselkan plan for me. akeke.
ok ok serious balek.
then semlm, aku kene antar brg kat die. die kate member die yg tu pakse gak mkn kat umah die gak. so aku nnt dtg lewatlah sket. aku pon oklah.
tp aku tertanye. eh yg kelmaren tu btol ke die mmg kensel ngan member die, ke tipu je. itu ayat2 yg terkuar sekali lalu dr otak aku, n xde niat nak ckp yg die tipu aku yg die ade plan with his fren. xde niat. n semlm bertekak sekejap just bcos of this. x sangke mende yg aku tanye main2 gone bad sbb salah paham. aku cume enthralled yg he cud cancel his plans bcos of me. tak dinafikan, i wud do the same, tp itu sume sbb aku sgt sayang die. he doesn’t feel the same to me, sbb tu aku kompius; hence kuarlah statement kompius aku tuh.
hmm.. “apa lagi yang harus ku perbuat.. agar kau mengerti maksud tersiraaattt..”. ewah. ternyanyi plak.
ha meh cite cite hari ni. mlm ni konon2 ade potluck bdei party along kat umah yati. aku plan nak masak kuah lontong. jadik ke x, x kesah lah. aku sumbatkan je diorg ni mkn. eheh. tu yg tulih blog. ade keje tp maleh. tgh pk balek resipi aritu. tersilap langkah kang mkn kasot plak aku ;)).
sekian. akeke. cite pendek je. short setori gitu. muahs!

 
2 Comments

Posted by on November 8, 2006 in Uncategorized

 

HaiSelamatHariRayaaaa

alemak.. so de veri rude of me… tiada ucapan raye lagi….

baeklah… kepade kwn2… diucapkan samat hari raye… maaf zahir batin andaikate..

  • terkasar bahse
  • terover kate
  • terpijak kaki
  • tertarek baju
  • terbaling batu
  • termasam muke
  • tertinggi suare
  • terhudoh perangai
  • tercilok pen (eh mane calculator aku ar…?)
  • ter’pau’ kepok n kepek
  • x dapat dtg umah terbuke
  • x bg duit raye kat anak2 korg
  • x join bebuke pose
  • x join tgk wayg
  • dan pelbagai lg salah silap 😛

:peace:

 
1 Comment

Posted by on November 4, 2006 in Uncategorized

 

BagaiPelangiPetangKauKanPastiPergiJua

tell me the difference, between an 18SG-rated movie and a U-rated, filtered movie. aku kompius. when u rate a movie, maknenye ko x bg la kan org kurang dr 18 thn tgk cite tu, since ade adegan2 best tp x sesuai ditonton kanak2 bwh umor nih kan kan. if u warn ppl yg de muvi seram ganas ke, ade unsur2 penyelewengan agame ke.. then aku x rase la kan korg need to potong2 lagi segale ape yg x patot dlm cite tu, kan. dah sah2 under 18 tokleh tgk. ini dah mcm it’s better if u classify de muvi as U, tp potong sume censored stuff. it’s better aight? :scratch2:
anyway, frustration aku nih sbb sgt kecewe tgk cite the departed. die punye potong laaa cite tu, sampai kepale ko pon pening dgn ape yg the casts ckp n buat. tetibe dr kawan tu tgh elok2 ddk tengking2 tetibe zrahs2 kawan lg satu terkelepek mati kat tepi pintu. tgh diorg sedap2 gadoh maki2 tetibe aik ko kene tembak… ha gitu.. appara…
walobageimanepon, i think it’s a gud muvi, expected plots, with a hint of ta-daaahh…. akeke.
hari demi hari, (ewah) leonardo telah bejaye menempatkan dirinye among the stars yg dikagumi aku. when he was in titanics, aku saaangat lah ingat mamat nih saaangat lah puteh dan saaangat lah lembek. lepas tu tiap kali kuar cite die aku cem maleh la nak tgk. dah nama saje pon x macho. pehtu kalo ade bdk2 pompuan yg minat leo lah, tempek poster leo lah aku sure akan “huh??”. then aku rase the aviator changed my perception. he was damn gud ok dlm tu. he played dat freaky freak guy role dgn sgt bagos. and this the departed is of no exception. he’s gud. taapi.. cite ni aku x rase kuat, heran gak it reached number 1 dlm hot magazine. eheh. ye lah… saye membaca hot magazine.. biarlaaahh… ok ok sambong. awal cite ok, tp aku rase die nak intro tulih “the departed” tu mcm a bit lewat ngat kot. lagu x beh ngat. and then u’ll find dat ur lost tetibe mase awal sbb pk, eh ni mase leo sblm jdk polis ke lepas ar.. :scratch2 lg:
dan saye terpesona dgn the tanned n hunky william costigan jr. :”>. bagoslah die put on weight sket.. x la nampak cem budak2 ngat..
haa.. tp ni satu misteri, kepade sesape yg dah tgk. kan william (bill) ade kasik satu envelope kat shrink tuh. lepas bill mati, ade x die bukak eh? (oops.. alamak.. sape soh korg x tgk lg… ha kan dah tau kate mamat tuh nnt mati… akekekekeke). kalo nak soh pk sdirik, ending die mcm x soh pk sdirik je. slalu kalo nak pk sdirik, ending slalu akan focus blk kat prempuan tuh, focus kat surat ke, pehtu jengjengjeng.. (echewah.. mcm aku plak derekter felemnye :P). tp xpelah. aku rekemen gak utk tontonan. champor jack nicholson ngan abg mark wahlberg :”> with his shiny taupe (hehe) sudah cukop mengancam jewa :P. rating: thumbs up senget sket ;).

hah cemane raye korg? ada bagoskah? bagos… aku rase rugi plak x amek cuti lagi seminggu (hehe). tp mcm2 hal lah jdk kali nih. rupenye aku drive all 350km dr kl ke kedah dgn tayar almost pancit bley…? x sedar beb… mmg rase x sedap ati aritu, tp bile aku tgk jln jem sket, so aku xde la rase takot ngat, at least ppl won’t be speeding like hell on de road, let alone aku kan.. dah lah ade time it rained n ade time aku terpecut gak.. isy isy isy… tiade kate tp: i was so damn lucky nothing happened dat day. jem nye kali ni pegi balek xde lah terok ngat. mase pegi tu jem kat area sg buloh cemtu.. mase tu mmg org ramai hangin je lah kan tgk org2 yg lalu kat emergency lane. sabar laa dude.. sume org pon nak sampai gak… ade yg buat jahat x kasik org yg kat emergency lane tu masok balek jalan yg benar bile nampak polis kat depan. n aku adelah antara org2 jahat itu ;)). taapi… nak dijadikan cite.. rupenye kete yg aku x bg masok tu is kete 4×4 polis… akakakaka… kene honk baaaek punya laa kan… hehehehhe… sori incik… adelah kirenye saye sedikit bodoh gitu… :”>
sampai umah, de next day nye, bile makmbone tgk tayar pancit, ape lagi… 3 tayar aku kene tukar skali, ha amek ko. tu nampak x gambar tu. dat was with what i drove dat day. mmg nampak besi2 terkuar. isy isy isy…

hah kelmaren big boss let out his 200-high blood pressure to sume PMs and TLs, and yg palen terok kene is 2 pojek luar dan dlm kitorg. these 2 PMs akhirnye disuroh resign. big boss ckp die x suke org tipu, n these 2 PMs have been reporting lies to him. aku xtau ngat laa pasal pojek kat obersi tuh, tp kalo dat internal pojek, aku tau PM tu xde niat nak lie. he was ekceli covering his team members’ asses. aku leh ckp cemni sbb aku sgt surprise yg die soh aku tipu ckp aku siap review dis one document earlier (rather than delayed), and put de delayed blame on him. he wud do that. die kate die dah biase kene marah, so biarkan je. mmg aku tau a gud PM supposed to kaver anak buah die once in a while, tp to sacrifice ur own credibility for this… hmmm… not werth it dude. it won’t end well.. n it didn’t, did it? sgt kesian PM ni. die sgt bagos in technical aspects, n he was brought in as PM merely bcos “our management wants them to taste it”. n bile diorg x perform, ko ade hak ke nak buang sesuke ati? aku xtau ngat la psl management ni, tp aku rase unfair on his behalf. and also a great loss to the company since mamat ni boleh dikire a gud consultant, bukan a gud pojek menejer. die ade lg seminggu to serve, pehtu God knows. tp a man of his skills will not be wasted nye lah. hah ni lah hasilnye bile big boss dah marah. sampai tgh mlm aku kene review keje2 korg yg melambak nih. x guune btol.

eheh. peace.
—————————
current cravings: pelangi petang 😉

 
Leave a comment

Posted by on November 4, 2006 in Uncategorized