RSS

Monthly Archives: April 2007

WhatGoesAroundComesBackAround

room service. double boiled chicken soup with ginseng herbs. food untok org saket tp smpt amek gambar. the price is lebeh kurang 21 hengget. for that small bowl of soup. yeap. :sigh:

review finale. i’ve presented some of the facilities for both evergreen and northam. nnt bebile kalo aku dtg lg and try hotel2 lain lak, then i shud be able to give u guys more pics and reviews. buatlah conclusion sdirik :P. as for internet connection, northam hotel aritu kasik free kat kitorg, tp for other guests, ade kene bayar brape ntah, but it’s broadband la. xde rase cem nak bunoh diri ngat. as for evergreen ni, mmg complimentary broadband connection.
muahhs…. (dgn lemahnye. echeh :P)

 
3 Comments

Posted by on April 25, 2007 in Uncategorized

 

HoldOnIfYouFeelLikeLettingGo

ok. as most of u knows, aku skang tgh menjalani kursus audit di pulau pinang. segale mak nenek die nak audit. sox 404, sox 302, sas 70, pci, csa dan pelbagai tahape2-pensan-gua-dengar. the reason aku tidak rela sgt nk blog about my trip this time is because aku kecewa dgn bilek nye bleh? akeke. mengade2. dh org kasik, lg mau bising kan ;)).

ok ok.. aku cite gak la.. saye bersekedudukan di.. eek!! salah! saye mendiami (i think so la ‘mendiami’ kan?) Evergreen Laurel Penang. lihat logo seperti berikut:

seperti komunis bukan. hehe. tak, tak. ok meh nak cite apekah yg menjadikan northam suites incomparable to this. here’s the room:

this is the deluxe sea view room. the bed is slightly larger than my colleagues, sbb diorg dpt 2 single beds. so i guess i’m a bit lucky there.

the view is the sea – obviously. very nice, tp kecewe sbb xleh bukak tingkap. takot the business execs yg stay here bunoh diri sbb stress gamaknye.

ermm.. awin. aku xtau cemane nk compare the TVs sbb northam ngan evergreen nye tv mcm sama besar je. but anyway, why wud u concern on TV that much pon. lempang kang.

this is the so-called lounge yg colleagues aku kenot accept sbb diorg nye just kerusi instead of sofa set

ni yg dikatekan study table. huwaa…

safe deposit box dlm bilek. let’s see wat’s in it…

……………

mak… mahalnye twisties kauuu….

tutop balek nnt org curik

view dr tingkap yg xleh dibuke 😥

the suming pool. safer than northam hehe.

nak retire kejap. very much unwell today. kesian erdy. terpakse bercrite kat blog yg x bernyawa je lah :). nnt bebile aku smbg eh. muahhs!
 
2 Comments

Posted by on April 24, 2007 in Uncategorized

 

I’mLettingYouGo,ButIWon’tLetYouKnow

i found this across my reads:

Kadang-kadang, kita terlepas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya. Mungkin Dia mahu kita bertemu orang lain, yang lebih baik untuk kita dan memberikan orang yang lebih baik kpd org yang kita cintai.

muahhs! :’)

 
3 Comments

Posted by on April 15, 2007 in Uncategorized

 

IWishICouldScreamOutLoud,ThatILoveYou

aku telah pulang dgn kecewenye dr konon nk pegi amek tepon yg katenye dh kuar sepital. sampai je kat kedai tu, i was a bit thrilled to see my sim card dlm fon lama tu, looking at the screen ape sume, and realize, aku mmg xnak tukar fon even if i have extra money which i don’t at the moment since i need to save for penang. akakaka. demmit. sile sokong niat saye untuk berdikari tanpa meminta dari pakcik saye. sekian.. hehe.

anyway, aku sronok sampai x test la sound ke ape, tp just on the display since the problem before was the display. lepas dpt tu, aku mintak org tu cucikan habuk2 kat dlm skrin sume. sambil cuci2 tu, i was looking for handsfree la gak saje2. tanye org kedai lg satu ade x hensfree utk tepon tu. die pon crk2 n kasik SE Walkman punye. die terai fit in, n mmg perfect la. lawa pon lawa. hensfree yg ade kiri kanan mcm earphone. mmg kalo org honk pon x dgr punye lah. tau2 je dh masok longkang heee…

ha. then org tu test la compatible ke x. apparently x, since sound die x dgr kat dlm earphone. unfortunately, no. so die kate x compatible kot. aku ok je lah. pehtu die tingin nk buat further investigation, maybe sbb die mmg nk jual kot hensfree tu. tgk2, bile die test call ke tepon die, nk jdk cite, xde dgr ape2 pon kat earpiece tu, even without hensfree. rupe2nye kilang tu lupe nk letak balek speakerrr….. boleh takk…. x pasal2 tepon tu kene antar lg skali ke kilang, n xtau bile pulak leh siap. to fix the circuit tu pon dah takes about one month, i cannot imagine kali ni brape lama lak. x guuneeee….

td aku pegi mkn fasta pasta.

eklan sket… ;))

sgt malang sbb aku baru lps mkn nasik goreng, so kegembiraan aku terhadap mknan2 itu xde le tinggi sgt. x tinggi pon, i had pizza contadina, which was quite ok tp very stuffy. abg aku amek lasagna bolognaise since die kate die xyah diet konon badan die dh lawa whereas aku nampak die ddk dpn laptop td tghari pon berlapis2 kueh lapis die hehe. kakak ipar aku had scampi (guess who rekemen la kan… :P). aku sgt suke scampi. crk aritu resepi dlm internet, tp x sama sbb xde cili paste tu. aku sgt excited nk tgk reaction muke die since aku suke kan, so i expect others pon suke akeke. salah. die kate ok lah. ok lah? i dun like “ok lah”.. ur supposed to say “fuiyyo fuiyyoo… sedap gile lah!”. THEN baru aku pueh ati :P. die kate biase lah.. die kene ade rase manis sket.. darah kelate.. :pensan:

lately i’m becoming an avid fan of ace of base. i’m becoming very very old aren’t i…?? huwaaa… :((

muahhs!!

 
1 Comment

Posted by on April 14, 2007 in Uncategorized

 

DriftingByeBye

hehe. aku kene pegi penang lg, training for audit ngan org obersi.
date: 23 April – 26 April 2007
date extension: sampai 2 May 2007 sbb cuti. so aku yeeha2 almost 2 weeks kat sane hehe.
accommodation: Evergreen Laurel Hotel – nama mcm x sedap je. so tunggu lah kehadiran gambar2 :P.

fuhfuhhh…. akeke

muahhs!!

 
Leave a comment

Posted by on April 13, 2007 in Uncategorized

 

SnailMail

aku tgh ngantok2 lps mkn yam cake brought by one colleague, when suddenly i came across satu tajok dlm headline berita harian:

uih apehal lak setan2 nih. trus terbukak mate aku trus x ngantok. bile bace lg skali, mau tergelak kejap. wat hepen la my otak so slow nak catchup mende tuh. bgn wey bgn!! haiyyoo..

see my title. snailmail. one means of communication yg semakin kurang digunekan skang. tingat dlu kalo ape2 hal nak deal ngan org gomen, kene pakai surat menyurat. respond nye punye lah berjanggut. skang dah ade email. sampai on the dot to the recipient. cepat ke lmbt diorg respond skang ni mmg bergantung pade org gomen tu sdirik. kalo lmbt, then mmg die nye performance punye hal lah yg lmbt. kalo cepat, itu maknenye budak tu budak baru, and org2 lama just sneer them je la. ahaha. best x tuduhan aku? ramai member2 aku ckp gomen lives by seniority. regardless sebagos mane pon ko, yg dipromote to higher level is still the seniors. no competition, tp maybe nak kasik peluang sume rase pegang jawatan tinggi kot. ntah. good in some way, bad in another.

berbalek kepade cite snail mail and it’s effectiveness, aku still rase it’s better than emails. sbb ko ade proof hardcopy. and bergantung pade how the person handle the mails la to make them useful. kalo taruk merata then xde gune gak. itu professionally.

in social life, snail mails are bad for org yg x sabar seperti aku. buat kene maki je kalo nak kene tunggu seminggu just nak tanye jawapan. 3 hari for the mails to be sent out, 3 hari nak dtg blk. itupon kalo lori posmen x terbalek ke or org posmen buat gile simpan surat2 kat umah die.

i remember one time, aritu pakcik aku soh apply ade keje kat TNB kat ipoh kalo x salah aku, sbb wife die keje situ. aku leh simply terlupe nak apply. byk kali die tanye, sbb makcik aku leh masokkan kire cem org dlm la.. maybe i was not ready to move la, so aku x apply. pehtu nk jdk cite, ade satu kes di mane ade sorg posmen ni die leh sembunyik surat2 kat umah die, n bile tgk gambar, mmg belambak surat2 nye. pehtu jdk la cite pakcik aku tanye lg.. aku trus ckp aku dh submit dah aritu. x tau dpt ke x. ntah2 yg ngan posmen tu.. then suddenly makcik aku ckp xde pon die dpt application tu. damn.. xtau lak die yg tukang approve nye. hampeh. then aku trus la buat muke blur and x bersalah and lalala.. hehe. kaki tipu punye worang :P.

to subject to compare snail mail and email would be equilavent mcm comparing sms and phone calls. aritu ade perbincangan psl nih. aku still kate phone calls are better than sms. u can’t see the urgency in sms. and furthermore, u cannot hear the voice… :”>. haha. gatal..

just bayangkan lah, kalo ape2 nk bergurau pon, sometimes in sms, ppl take it differently kan. whereas kalo call, ko senang nk tau intonation the other party cemane. tp on the other hand, sms saves u in a way that u get to think first before replying. well, only some ppl do that, whereas org mcm aku kdg2 x pikir jugak. and sbb tu lah jugak mcm2 hal jdk lately.

oleh yg demikian, folks. start calling ur loved ones now! echeh. mcm promote service provider je ;)).

muahhs!

 
Leave a comment

Posted by on April 13, 2007 in Uncategorized

 

Yuck!

tetibe aku rase sgt menyampah bile tgk balek tajok2 entry aku n some of the entries. rase mcm lembek dan lemah dan mcm l******. ahaha. yummy. perkataan itu mmg sgt best utk disebot sekarang.

muahhs!!

 
Leave a comment

Posted by on April 12, 2007 in Uncategorized