RSS

Monthly Archives: November 2007

ThaHappyMindIOnceOwned

hehehe

 
Leave a comment

Posted by on November 29, 2007 in Life

 

hmhmhmmm…lalalaaa….

eheheheh.. ini daddy saye tgh layan tomyam poktek huhuhuuuu…

yummmyyy….. ape mummy mkn tuuu…… akekeke…

boss…. i need werk…………………… arrr………….

 
Leave a comment

Posted by on November 27, 2007 in Life

 

WakeUpCall

since yesterday aku x dpt access wordpress properly. ni yg x best nih. the reason i moved to here adelah disebabkan the other blog domain is so slow at one time. crap.  

i went back to kedah last weekend. on saturday, makmbone mintak tlg amekkan ubat die kat hospital alor setar. there’s about 4 rows dkt kaunter farmasi tu. the 1st row will usually be the place where u put in ur prescription and the pharmacist will take it and look up which row to put u based on ur medications. well, it doesnt happen that way nowadays. i came there, approach the first counter, and handed over my prescription. pade aku lah kan, i wud think it wud be rude if someone handed something to u, and u didnt take it. tp stendet lah.. lelaki… maybe i was not “sedap mata memandang” enuff to get his attention. wat the heck la woi. ko keje dlm sepital, where almost half of the people u met is dying. muke lawo ke.

anyways, while waiting,  i was observing and wondering why government agencies/institutions/whatever selalu dikutuk bcos of their inefficiencies and the likes. and perhaps, that day, i found the answer.

they have 4 counters. dgn mengabaikan the 1st counter, so there’ll be 3 rows utk org amek ubat. out of these rows, only one was dealing with ppl. okay, maybe 2 la kot sbb mase aku sampai tu, the middle counter was explaining to this chinese lady pasal the drugs, which took almost one hour sampai giliran aku.

there are around 5 pharmacists kat situ, dgn additional 2 dkt blakang yg amek ubat. cuma 2 org attending counters, ape yg lain buat? mamat sorg yg amek prescription kat kaunter ujung, just tekan nombor utk the same counter, and amek prescription kasik pharmacist yg amek ubat. aku rase the patients themselves boleh tekankan button nak amek number kot kalo kesah nye mcm tu? one guy to eliminate.

prosedur nye, org amek ubat akan amek ubat dr botol2 ubat yg melambak2 tu, then letak dlm bakul kecik, together with the prescription. pastu, ade org yg akan amek bakul tu, kasik kat kaunter, di mane kaunter tu adelah 2, 3 langkah je. aku x rase perlu org yg tukang passing ubat tu. another guy to eliminate, and another 2 for i dont know why they shud be there. now, there’s a total of 4 org yg x diperlukan di farmasi itu. so, tinggal lah 3 org yg btol2 bergune. diorg boleh je nak help out each other kalo diorg nak.. kalo dh tgk org kat kaunter tu tgh bz, org yg amek ubat tu tlg lah bwkkan bakul2 ubat ke kaunter. at least xde lah idle time sgt kan.

ini cume contoh. aku rase kalo government buat re-organization mcm yg kampeni tmpt keje aku nih buat, i think almost half of the employees will be laid-off, and semestinyelah berjuta compensation yg harus dibayar. re-org nnt surely involves eliminating of duplicate/overlapping roles, restrusturing and segmenting the organization to produce a more effective communication. aku x ckp lah this re-org is proven to be effective, tp at least there’s some initiative to put the kampeni back together. and it IS a good way to scare ppl – di mane very risky sbb samada employees ko akan demoralized, atau lg bekerje keras supaye tidak dibuang. hmm… i dont settle for those 2. i want money…. ahahaha.

oh. this morning, i told my mgr that i started to feel bored, and this is not good for me. aku ckp aku bosan sbb x byk tasks, and i cant be reading stuffs when there’s nothing to do. i’m waiting for something, and i cant wait long bcos kalo lg lama aku tunggu, lg aku jdk bodoh. hmm… x suke membace, tp involve in audit di mane mmg kene byk membace. mau mati. mgr aku ckp give him till tomoro, di mane die dh set up 1×1 dgn aku, and for him to think of something. ergghh.. i need werkkk……. ahaha.

signing off 😉

 
Leave a comment

Posted by on November 26, 2007 in Government, Work

 

YouDon’tNeedToTreatMeThatWay

i hate to remember the dates, but last couple of weeks lah kirenye, i went to melake. it’s a historical city, and full of stuff to see – at day; sbb bile mlm je, the very creepy, especially jalan2 kampong tu. phew!

i stayed at Queenspark hotel, jln melake raye. hotel baru naek, resides among the shoplots. the promotion rate at that time was rm88 nett per room. check out their website at http://www.queensparkhotel.com.my/index.html.  disebabkan malas naek tangge, so took the room kat ground level. too bad cos xde tingkap. so cannot see the view. tp memandangkan cume dtg utk tdo je, x kesah lah. overall, it’s okay lah, sbb baru. loved the bathroom, sbb still new and good. hope they maintain the hotel well for years to come.

melake in the morning is totally awesome. tambah plak mlm sebelom tu ujan renyai2. bliss!

the colours of malaysia 😛

 last week kesma and de geng introduced aku to a Korean BBQ restaurant, Seoul Bulgogi kat Plaza Pantai. at around rm30++ buffet price, it was a very horrific adventure. the food was nice. loved the sauce, and the varieties of food. tp the method of cooking tu yg aku x brape gemar. u have 2 choices, steamboat/bakar. ade 2 jenis soup – biase dan tomyam. since steamboat tu mcm dah bosan kan, so i opt for bakar. di sini lah pengalaman saye yg paleng mengerikan. look at the equipment of horror:

look how close it is to ur face?

it is not a nice experience bile minyak meletup2 in front of ur face, especially kpd org2 yg takot menggoreng ayam dan kawan2 seangkatan dgnnye. tp dgn bersetujunye, this is the tastiest way to cook :P. so, wat to complain about right? hehe. among makanan2 yg aku smpt amek gambar sbb malu nak amek gambar byk:

my fav, ikan keli potong chumil2 yg meletop x hengat mase bakar:

dkt hujung tu dessert, ais kacang dan aiskrim dan cendol. sume buat sendirik:

yg ni aku x amek lgsg sbb slalu mkn dah. just ur usual yong tau foo stuff:

u can check out http://www.seoul-bulgogi.com/ for further information. am sure gonna go again, tp tgh pk ape cara nk elakkan meletop yg terok. hmmm…. 😕

 
1 Comment

Posted by on November 21, 2007 in Food Reviews, Place Reviews

 

Help!INeedSomebody,Help!NotJustAnybody,Help!

when i was younger so much younger than today… lalalalaaaa…

hehehe. jikalau anda adelah boleh humm/mutter the words that shud follow from my title there, then anda adelah officially OLD!!! ahahaha.

oh oh. hari terakhir after my suke2 holiday raye last month, i met this guy kat kedai tayar. he doesnt look old, but i think he’s old la haha. 30++ maybe? mase tu aku heret my sister together. so mase sampai tu, die tegur la my sister, asking her how’s raye. aku ckp die xleh ckp sgt.. and so kitorg pon chit-chatting all the way. kete die tgh tukar tayar – a honda accord. being seorang yg sgt ignorant about the price of cars, aku pon dgn bestnye:

erdy: “brape eh harge kete nih, 70k? 80k?” –> suke2 bapak aku je

itu lelaki: “ni? 160k..”

erdy: “errkkk…”

itu lelaki: “cc die 2.4 ni… sbb tu la…”

erdy: “erk… ngeeee…”

when he started asking kat muke aku ni lesung pipit ke, pastu ckp yg ok lah, ade lesung pipit, manis; so aku pon “uh-oh…”. haha. guys surely know the “uh-oh” factor. just let’s say yg korg tgh seronok berchenta ngan this lady/guy, tetibe he/she menunjukkan perangai nye yg agak mensentapkan pemikiran korg. haha. THAT’s the “uh-oh” factor. (ini adelah akibat menonton Alfie beribu kali :”>)

soon after, aku dh setat senyap sket. kalo x, punye lah beria2 bercerite. then he literally “directs” me to give him my phone number. i got blur dan kasik je. then siap mintak lg phone number die. bangang btol. die kate kot nnt kat kl nak minom2 ke ape ke. he said if he is to ask for my auntie’s permission, he would. wahaha… scaryyy….

so waddaya expect… the next week nye he called, i answered, sbb just kasik chance, kot lah leh connect ke. but it was a mistake lah. i’m not the calling-type of person. tambah2 plak baru kenal. dah lama kenal pon kekadang x reti. wakaka. adekah saye seorg pendiam? ahaks! kesma kate “pegidah!”. wahahaa. then he sms, bahasekan diri die as “abang” (note: geli), dan panggil aku “lina” (note: bapak geli lg). aku x reply, and so lg dan lg. agak nye cemni la kot rase org yg aku chentai itu. he said he cannot connect with me. but aku tetap terhegeh2 jugak. padan pon die lari. geli. huhu.

oh. i was looking at the blog stats, seeing how many people visited my blog etc. then tergelak2 tgk referrer yg membawe readers to my blog. ade satu tu ketam masak cili lah, artikel geograpi lah, shaz + xybase lah (haha. kantoi ade org nk bace blog shaz :P). mcm2. cemane laa diorg filter searches ni ha. haha.

aku nk continue in one entry on all my other thoughts, tp kang panjang berjela mcm x chantek plak kan. so, moving on to the next topik…………

xoxo

 
Leave a comment

Posted by on November 21, 2007 in Life