RSS

Category Archives: Uncategorized

Hmph!

haha. i saw this sticky on mukabuku:

i was a little upset when i saw you with her, but then i laughed cos she was ugly

chis. could they be talking bout me in that manner? chis chis!

p/s: haha. entry yg ridiculously tahapehape 😛

 
Leave a comment

Posted by on June 19, 2008 in Uncategorized

 

I’mRightInTheMiddle

alrite alrite.. aku hapdet..

satu
minggu dpn aku join balek pitnes perst. –> subbie, this is for u :-*. harapnye kaki ni terlangkah la nak pegi akeke.
**fyi, ayat di atas adelah dr draft yg x terpost2 dr brape bln lepas. aku dh join, and terase nk quit plak. my weight ballooned up 3kg lg dan aku adelah sgt gemok! huwarghhh!! dan aku saspek kegemokan ini juge berpunce dr muscle yg naek dgn bestnye sbb dok bawak kete iswara steering x power langsong yg sgt lah berat dan buleh mengakibatkan kemeninggalan.

dua
aku nak resign.
aku sgt stress lately, bukan sbb keje. i love my job, sbb aku leteh gadoh2 ngan omputih. bukan senang. tp aku stress dgn teammate indian aku. no offence to indians, tp ni xde kene mengene ngan race. this guy aritu tegur sbb aku not being serious dlm meeting held by him, whereas ade sorg minah lg ni gelak2 die x kesah lak. yg ni aku serious maki la kan. last week, aku almost report to our ethics helpline. die dtg kat aku konon nak slow talk. pegi dah. oh God, aku tgh refrain myself dr maki gile in this blog, sbb i might offend some ppl.

tiga
aku gadoh ngan member. yeap. the same guy. kali ni aku nye fault. if ur reading this, yes. it IS my fault. dah mintak maaf. tp dh xde harapan. ikot lah. buanglah aku sejauh mane pon, tp when ur in need of a fren, just come back. i’ll still be here.

empat
a trend that i’ve noticed, dan aku rase dah lama aku tgk before aku confirm nak put up in this post. ramai prempuan yg aku jumpe, most of them kecewe dgn tindakan2 lelaki zaman skarang. it has been a trend di mane diorg ade steady girlfren, tp still nk ade sorg prempuan lain which kononnye acts like his best fren, di mane die boleh bermanje2, sms2, call2, dan ajak kuar bile perlu, i.e. bile girlfren out of town or something. most of these guys mempunyai kekaseh di negeri lain seperti kelantan, pahang, sabah, etc. so bile seorg lelaki bertanye kat aku, how fair is this to me… i wud simply ask back: how fair is it to u, if i were to do the same thing to u? sometimes, bile pk balek, living in the previous generations is better. where love is unconditional dan segale perbuatan ade batasnye. this thing happened to me within last month, and aku ended the thing last week. mamat ni nk bermanje2 ngan aku, bahasekan diri “owang” lah ape sume, agak menggelikan sbb aku benchi gile lelaki manje, unless lelaki tu adelah lelaki yg aku cinta. eee. wait a minute. i think i might want to take that back. mmg aku benchi lelaki manje sbb aku adelah seorg yg manje. kalo due2 manje, x ke muntah org lain tgk nnt? okay. coming back to this guy. die ade gf back in sabah. sms aku tiap2 mlm just bcos minah tu bz n jauh. penah aku x balas msg die sbb aku tgh kat luar ngan member aku. and die boleh call konon risau kot2 dh sampai ke belom. bullshit lah. nk caring x tentu arah. and twice, he called me around 3 in the morning, sbb aku x balas sms die. wat the hell la kan. aku sms balek after a few days, told him off tp die x paham2, n aku ckp kat die it’s not right to do the stuff he’s been doing. die x paham jugak. so last week, aku sms ckp aku x suke nk layan org mcm ni, wasting my time and energy n phone bills and ideas. and so aku balas sms die singkat2. and die paham at last, and he said he’ll delete my number. aku rase kesian, tp after one insiden after another that happen, sume sbb lelaki, i dont think berbaloi utk aku kesian kan diorg. they dont deserve my sympathy even a bit.

lima
coming to think of life, aku rase sume org suke utk hidop balek zaman skolah2 dlu. eventhough ur problems at that time seems big to u, it’s actually mcm zarah je pade org dewasa yg lain. yg ko pk time tu adelah ur grades, this cute guy, that cute bag, this zit etc. compare to problems skang? ahahaha.

enam
penah kene situation ni x: org ekceli xnak go out, tp kesian kat kite and force themselves to go out with us. disebabkan kite sunyi, kite ignore the hint that they dont wanna go out, and satisfy ourselves and have fun, dgn sdirinye. malu siot. satu cara nk tau, try gadoh ngan that person. dan cube dptkan ape yg org tu kate psl kite kat kawan die, usually best fren diorg. voila. malu sial bile aku tingatkan kate2 this one guy on me, to his besfren, lps merdeka aritu. since then, aku vow to myself, there’ll be no more going out with him. aku dah bertaubat.

tujuh
oh. aku tgh asma skang. i’ve picked up some habits yg cost me my health. tp x semestinye kene benti. i just need to adapt to it. standard laa perubahan ni.. n td ade derma darah, aku xleh derma. sbb on medication. hmm… eventho i’m not that enthusiastic, but aku nk gak la kan rase org poke poke jarum kat tangan kite mcm test object :P.

skarang adelah ja, 3:15am, and aku mmg kene tdo. esok ke aku smbg. laf yu people :D.

 
Leave a comment

Posted by on May 8, 2007 in Uncategorized

 

WhatGoesAroundComesBackAround

room service. double boiled chicken soup with ginseng herbs. food untok org saket tp smpt amek gambar. the price is lebeh kurang 21 hengget. for that small bowl of soup. yeap. :sigh:

review finale. i’ve presented some of the facilities for both evergreen and northam. nnt bebile kalo aku dtg lg and try hotel2 lain lak, then i shud be able to give u guys more pics and reviews. buatlah conclusion sdirik :P. as for internet connection, northam hotel aritu kasik free kat kitorg, tp for other guests, ade kene bayar brape ntah, but it’s broadband la. xde rase cem nak bunoh diri ngat. as for evergreen ni, mmg complimentary broadband connection.
muahhs…. (dgn lemahnye. echeh :P)

 
3 Comments

Posted by on April 25, 2007 in Uncategorized

 

HoldOnIfYouFeelLikeLettingGo

ok. as most of u knows, aku skang tgh menjalani kursus audit di pulau pinang. segale mak nenek die nak audit. sox 404, sox 302, sas 70, pci, csa dan pelbagai tahape2-pensan-gua-dengar. the reason aku tidak rela sgt nk blog about my trip this time is because aku kecewa dgn bilek nye bleh? akeke. mengade2. dh org kasik, lg mau bising kan ;)).

ok ok.. aku cite gak la.. saye bersekedudukan di.. eek!! salah! saye mendiami (i think so la ‘mendiami’ kan?) Evergreen Laurel Penang. lihat logo seperti berikut:

seperti komunis bukan. hehe. tak, tak. ok meh nak cite apekah yg menjadikan northam suites incomparable to this. here’s the room:

this is the deluxe sea view room. the bed is slightly larger than my colleagues, sbb diorg dpt 2 single beds. so i guess i’m a bit lucky there.

the view is the sea – obviously. very nice, tp kecewe sbb xleh bukak tingkap. takot the business execs yg stay here bunoh diri sbb stress gamaknye.

ermm.. awin. aku xtau cemane nk compare the TVs sbb northam ngan evergreen nye tv mcm sama besar je. but anyway, why wud u concern on TV that much pon. lempang kang.

this is the so-called lounge yg colleagues aku kenot accept sbb diorg nye just kerusi instead of sofa set

ni yg dikatekan study table. huwaa…

safe deposit box dlm bilek. let’s see wat’s in it…

……………

mak… mahalnye twisties kauuu….

tutop balek nnt org curik

view dr tingkap yg xleh dibuke 😥

the suming pool. safer than northam hehe.

nak retire kejap. very much unwell today. kesian erdy. terpakse bercrite kat blog yg x bernyawa je lah :). nnt bebile aku smbg eh. muahhs!
 
2 Comments

Posted by on April 24, 2007 in Uncategorized

 

I’mLettingYouGo,ButIWon’tLetYouKnow

i found this across my reads:

Kadang-kadang, kita terlepas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya. Mungkin Dia mahu kita bertemu orang lain, yang lebih baik untuk kita dan memberikan orang yang lebih baik kpd org yang kita cintai.

muahhs! :’)

 
3 Comments

Posted by on April 15, 2007 in Uncategorized

 

IWishICouldScreamOutLoud,ThatILoveYou

aku telah pulang dgn kecewenye dr konon nk pegi amek tepon yg katenye dh kuar sepital. sampai je kat kedai tu, i was a bit thrilled to see my sim card dlm fon lama tu, looking at the screen ape sume, and realize, aku mmg xnak tukar fon even if i have extra money which i don’t at the moment since i need to save for penang. akakaka. demmit. sile sokong niat saye untuk berdikari tanpa meminta dari pakcik saye. sekian.. hehe.

anyway, aku sronok sampai x test la sound ke ape, tp just on the display since the problem before was the display. lepas dpt tu, aku mintak org tu cucikan habuk2 kat dlm skrin sume. sambil cuci2 tu, i was looking for handsfree la gak saje2. tanye org kedai lg satu ade x hensfree utk tepon tu. die pon crk2 n kasik SE Walkman punye. die terai fit in, n mmg perfect la. lawa pon lawa. hensfree yg ade kiri kanan mcm earphone. mmg kalo org honk pon x dgr punye lah. tau2 je dh masok longkang heee…

ha. then org tu test la compatible ke x. apparently x, since sound die x dgr kat dlm earphone. unfortunately, no. so die kate x compatible kot. aku ok je lah. pehtu die tingin nk buat further investigation, maybe sbb die mmg nk jual kot hensfree tu. tgk2, bile die test call ke tepon die, nk jdk cite, xde dgr ape2 pon kat earpiece tu, even without hensfree. rupe2nye kilang tu lupe nk letak balek speakerrr….. boleh takk…. x pasal2 tepon tu kene antar lg skali ke kilang, n xtau bile pulak leh siap. to fix the circuit tu pon dah takes about one month, i cannot imagine kali ni brape lama lak. x guuneeee….

td aku pegi mkn fasta pasta.

eklan sket… ;))

sgt malang sbb aku baru lps mkn nasik goreng, so kegembiraan aku terhadap mknan2 itu xde le tinggi sgt. x tinggi pon, i had pizza contadina, which was quite ok tp very stuffy. abg aku amek lasagna bolognaise since die kate die xyah diet konon badan die dh lawa whereas aku nampak die ddk dpn laptop td tghari pon berlapis2 kueh lapis die hehe. kakak ipar aku had scampi (guess who rekemen la kan… :P). aku sgt suke scampi. crk aritu resepi dlm internet, tp x sama sbb xde cili paste tu. aku sgt excited nk tgk reaction muke die since aku suke kan, so i expect others pon suke akeke. salah. die kate ok lah. ok lah? i dun like “ok lah”.. ur supposed to say “fuiyyo fuiyyoo… sedap gile lah!”. THEN baru aku pueh ati :P. die kate biase lah.. die kene ade rase manis sket.. darah kelate.. :pensan:

lately i’m becoming an avid fan of ace of base. i’m becoming very very old aren’t i…?? huwaaa… :((

muahhs!!

 
1 Comment

Posted by on April 14, 2007 in Uncategorized

 

DriftingByeBye

hehe. aku kene pegi penang lg, training for audit ngan org obersi.
date: 23 April – 26 April 2007
date extension: sampai 2 May 2007 sbb cuti. so aku yeeha2 almost 2 weeks kat sane hehe.
accommodation: Evergreen Laurel Hotel – nama mcm x sedap je. so tunggu lah kehadiran gambar2 :P.

fuhfuhhh…. akeke

muahhs!!

 
Leave a comment

Posted by on April 13, 2007 in Uncategorized